NIEUWS

HOUD DEZE PAGINA IN DE GATEN VOOR MEER NIEUWS

 

Even voorstellen: Henk-Jan en Peter

Geplaatst op: 14-3-2023

Henk-Jan Zwiggelaar van SVZ en Peter Hoogeveen van E&A Wonen zijn de aanjagers van de herontwikkeling van De Graanfabriek. Hiermee willen zij voorzien in de groeiende vraag naar woonruimte voor medewerkers in de gemeente Hoogeveen. Lees meer over de betrokken partijen en de plannen.

Wie is Henk-Jan en wat doet SVZ?
Henk-Jan Zwiggelaar is projectmanager bij SVZ: een familiebedrijf dat al meer dan vijfentwintig jaar passende huisvesting voor bedrijven en overheden organiseert. “Wij houden ons bezig met het vinden van geschikte locaties, contact met betrokkenen en belanghebbenden en het begeleiden van het bouwproject. De afgelopen periode werkten we vooral aan het ontwerp en de aanvraag van de omgevingsvergunning. Deze is op 27 januari ingediend bij de gemeente.”

Wie is Peter en wat doet E&A wonen?
Peter Hoogeveen is manager beheer bij E&A Wonen. "E&A Wonen wil de arbeidsmigrant een thuis bieden in Nederland. Dat doen we door complete studio’s aan te bieden in een prettige woonomgeving. E&A Wonen is ook betrokken bij de voorbereiding en de bouwperiode, maar gaat vooral over het beheer en onderhoud van het terrein. Op die manier hebben we verschillende goed functionerende woonlocaties mogelijk gemaakt, onder meer in Tilburg.”

Voor wie worden de appartementen in De Graanfabriek gebouwd?
Peter: "De 162 appartementen bieden ruimte voor ongeveer 420 arbeidsmigranten. Dit zijn mensen die vanuit het buitenland naar Nederland komen om hier (meestal tijdelijk) te werken. We verwachten vooral arbeidsmigranten uit Oost-Europa. De mensen die hier kunnen komen, zijn al aangenomen op een vacature in Nederland. Dat is ook een voorwaarde voor het gebruik van deze appartementen."

Hoe wordt de komst van de nieuwe bewoners voorbereid?
"Door samen met de gemeente het gesprek aan te gaan met buurtgenoten. Hiervoor organiseren we algemene informatieavonden en overleggroepen over de bouw, het beheer en gebruik van het terrein. Zo gaan we de beheersregels ook in overleg met de buurt opstellen. Verder hebben we intensief contact met de politie, brandweer en huisartsen en werken we mee aan periodieke controles van de veiligheidsdiensten. We willen het graag goed op orde hebben, omdat we streven naar een prettige leefomgeving voor iedereen."

Wat gebeurt er na de oplevering van de appartementen?
"E&A Wonen wordt verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer. Zo wordt er een beheerder aangesteld die zoveel mogelijk op locatie aanwezig is. Daarnaast is de beheerder 7 dagen per week bereikbaar voor vragen en meldingen. Ook verzorgen we het groen en letten we op eventueel zwerfvuil in de directe omgeving. Verder let de gemeente op leefbaarheid en veiligheid, op het terrein en in de wijde omgeving."

Henk-Jan Zwiggelaar (SVZ)Peter Hoogeveen (E&A Wonen)


Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. .