NIEUWS

HOUD DEZE PAGINA IN DE GATEN VOOR MEER NIEUWS

 

SVZ Advies vraagt vergunning ‘Graanfabriek’ in te trekken

Geplaatst op: 13-12-2023

SVZ Advies heeft op 5 december aan gemeente Hoogeveen gevraagd om de inmiddels verleende omgevingsvergunning in te trekken. Met deze vergunning wilde SVZ Advies de voormalige graanfabriek aan de Dr. Anton Phillipsstraat opnieuw ontwikkelen tot een logiescomplex voor arbeidsmigranten. Daarnaast wordt ook de lopende vergunningaanvraag brandveilig-gebruik afgebroken.

 

Bezwaarschriften

De huidige vergunning is verleend op basis van een reguliere procedure. Op de verleende vergunning kwamen bezwaren binnen bij de bezwaarschriftencommissie. Voorafgaand aan het advies van de bezwarencommissie werd duidelijk dat het project juridisch gezien niet met een reguliere omgevingsvergunning kan worden gerealiseerd. Er is een uitgebreide procedure noodzakelijk. Na overleg en een uiteindelijk formeel verzoek tot intrekking van SVZ Advies, heeft het college van burgemeester en wethouders 5 december besloten om de vergunning in te trekken.

 

Nieuwe aanvraag

SVZ Advies vraagt een nieuwe vergunning aan volgens de uitgebreide procedure. Wanneer dat gebeurt zal de gemeente de vergunning opnieuw in behandeling nemen.


Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. .