NIEUWS

HOUD DEZE PAGINA IN DE GATEN VOOR MEER NIEUWS

 

Vergunning voor huisvesting arbeidsmigranten Graanfabriek

Geplaatst op: 31-5-2023

De gemeente Hoogeveen heeft de vergunning verleend om de voormalige graanfabriek van Agrifirm om te bouwen tot een woonlocatie voor arbeidsmigranten. SVZ kan nu starten met de voorbereidingen van de bouw van 162 moderne appartementen en voorzieningen voor ongeveer 420 mensen. In dit bericht leest u wat dat betekent.

Deze woningen zijn bedoeld voor tijdelijk verblijf. Arbeidsmigranten kunnen er minimaal zeven nachten en maximaal zes maanden verblijven. Zo zorgen we voor veilige en comfortabele huisvesting voor een deel van de arbeidsmigranten in Hoogeveen. Als gevolg hiervan ontstaat er meer ruimte op de gewone woningmarkt, waardoor andere woningzoekenden - zoals starters - meer kansen krijgen.

Realisatie
In de zomer/het najaar van 2023 starten we met de voorbereidingen om het terrein bouwrijp te maken. We verwachten dat de nieuwbouw in het eerste kwartaal van 2024 begint. Als alles volgens plan loopt, kunnen de arbeidsmigranten de appartementen eind 2024 betrekken.

Bewoners Overleggroep Graanfabriek
We begrijpen goed dat sommige buurtbewoners bezorgd zijn over mogelijke hinder tijdens de bouwwerkzaamheden en/of daarna, als het pand in gebruik is. Voor het gebruik van de accommodatie stellen SVZ en E&A een beheersplan op. Het doel van dit plan is om een goed woon- en leefklimaat te waarborgen voor zowel de arbeidsmigranten als de omwonenden.  Dit beheersplan bespreken we graag in de Bewoners Overleggroep. In de volgende bijeenkomst komen verder de volgende onderwerpen aan bod: bereikbaarheid, veiligheid, leefbaarheid en communicatie rondom de ontwikkelingen.

Wilt u ook meepraten in de Bewoners Overleggroep Graanfabriek? Stuur dan een mail naar info@degraanfabriekhoogeveen.nl. De overleggroep komt ongeveer eens per kwartaal bij elkaar.

Blijf op de hoogte
Op de website www.degraanfabriekhoogeveen.nl vindt u meer informatie over de plannen, van ontwerp tot toekomstig beheer. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de digitale nieuwsbrief. Bij vragen kunt u contact opnemen via info@degraanfabriekhoogeveen.nl.


Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen?

Vul hieronder je gegevens in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. .